Eko Tours

Een absolute aanrader!
Met een elektrische terrein wagen 3 uur lang door de Drentse natuur onder leiding van een gids.
Je word ontvangen met koffie / thee en een Drentse plak koek om vervolgens na een uitleg in te stappen in de elektrische terrein wagen.

 De gids laat je alle mooie plekken van de Drentse natuur zien, de schaapskudde met herder, pony’s die zelfstandig in de Drentse natuur lopen, de heide en niet te vergeten de Hunebedden. 

Een hele gave beleving voor de hele familie! 

Wildlands Emmen 

Maak kennis met de olifantenfamilie en klim via touwbruggen hoog door de jungle tussen de apen. Maak een spectaculaire rit in de achtbaan Tweestrijd en ontmoet de twee leeuwenwelpen. Verwonder je over de speelse capriolen van de zeeleeuwen en ijsberen. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag.

Hunebedden in Drenthe

Hunebedden zijn een erfgoed en verspreid in Drenthe te vinden, een bezoekje zeker waard. Je kan Drenthe eigenlijk niet verlaten zonder een Hunebed te hebben gezien. Hunebedden werden vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk gebouwd. Je vindt er daarom soms een aantal vlak bij elkaar. Hunebed D13 bij Eext is het enige hunebed dat nog bedekt is met zand en graszoden. Het grootste hunebed vind je in Borger, D27. 

Kamp Westerbork 

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden.

Op de historische plek van kamp Westerbork wordt het verhaal verteld van meer dan 100.000 mensen. Van vluchtelingen uit Duitsland die in de jaren dertig in het vluchtelingenkamp Westerbork werden ondergebracht en van Joodse Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit doorvoerkamp Westerbork werden weggevoerd naar vernietigingskampen in het Oosten.

https://kampwesterbork.nl/

Kasteel van Coevorden 

Het enige kasteel van de provincie Drenthe is te vinden bij Coevorden. Het werd omstreeks 1024 gebouwd als burg voor ambtenaren. Later in 1522 werd het rigoureus verbouwd en aangepast. Daarna is het in gebruik geweest als ziekenhuis, gouverneurshuis en als gemeentehuis. Tegenwoordig is het kasteel in gebruik als hotel, restaurant en feestgelegenheid waaronder trouwerijen. 

Wilt u onder andere het kasteel gaan bezichtigen dan hebben we hieronder een link met nog meer leuks in Coevorden.

www.mooistedorpjes.nl/nederland/drenthe/coevorden