Natuur van Drenthe

Bijna dagelijks mogen wij genieten van prachtige zonsopkomst en zonsondergang over de uitgestrekte weilanden. Drenthe stroomt over van prachtige natuur. Er bevinden zich meerdere schaapskooien in de verschillende dorpen zoals Exloo, Dwingeloo, Wateren en Ruinen. Wandel of fiets je hier door de natuur dan ben je er zeker van dat je schapen tegenkomt of ook wel natuurlijke begrenzers. Een bezoek aan een schaapskooi is dan ook zeker de moeite waard. 


 

Wist u dat Drenthe over 3 Nationale Parken beschikt? 

Drie Nationale Parken met elk een heel eigen karakter. 

Drenthe kent drie flinke Nationale Parken. Het 61 km² tellende Nationale Park Drents-Friese Wold met dorpjes als Appelscha en Wapse. Het Nationale Park Dwingelderveld is iets kleiner. Dit park telt een kleine 37 km². Bijzonder aan dit park is het verhoogde wandelpad en het aantal vennen. En als derde park het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Op ruim 100 km² zijn maar liefst 16 dorpen te vinden.

Dus wilt u naar het uitgestrekte heidegebied van het nationaal park Dwingelderveld, de prachtige bossen van het Drents Friese Wold, of fietsen langs de 28 kilometer lange beek in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap de Drentsche Aa het kan allemaal! 


www.np-drentsfriesewold.nl
www.nationaalpark-dwingelderveld.nl 

Mooi in elk jaargetijde!